marți, 6 ianuarie 2009

BISERICI PENTICOSTALE - "BETANIA" ARAD



Drumurile mele m-au purtat astăzi, în sărbătoarea Bobotezei, la serviciul de seară spre Biserica Penticostală Betania din Arad. Dacă Aradul este capitala Penticostalilor, conform celor şoptite pe ici colo, această biserică este "The Headquarter of the Pentecostals", deoarece este păstorită de preşedintele Cultului Creştin Penticostal, Pavel Riviş Tipei.
O clădire nouă, impunătoare în cartierul Grădişte din Arad.
În această zi, de altfel zi lucrătoare, biserica era plină în procent de aproximativ 80%. Era un serviciu special prin faptul că aveau botez în biserică şi mi-a fost dat să văd acest serviciu in care 7 persoane au mărturisit prin botez credinţa lor în Domnul.
Corul, fanfara şi diferiţi solişti au dat frumuseţe serviciului. A fost predicată "Lecţia Domnului Isus despre botez" din Luca 3:21-22. Biserica a fost foarte receptivă faţă de cuvântul predicat, faţă de cântarea de laudă şi am apreciat mult felul de a se ruga al acestor credincioşi. Am putut să gust astfel din atmosfera binecuvântată de Duhul Sfânt din această biserică.

5 comentarii:

GHIORGHITA MIHAI spunea...

totui frumos dar mandria ii in floare daca nu ai un costum versace sau botezatu nu ai ce cauta in fata si daca cumva ai prins vreun loc mai in fata risti sa te loveasca bagheta fr . ciot si daca cumva ai gasit un loc mai sus, risti sa te ia ametelele de parca tea-i urcat pe vreun zgarie nori .

Anonim spunea...

este o aberatie ce spui .

Anonim spunea...

GHIORGHITA MIHAI esti cunva din biserica Gloria din arad? ce spui tu nimeni cu cred...eventual cei din bujac

Unknown spunea...

NUMAI UN GHEORGHITA PUTEA SA DEA UN ASTFEL DE COMENTARIU.
SA-SI TINA PARERILE RAUTACIOASE PENTRU EL.

Anonim spunea...

Felicitari pentru Principiile penticostalilor

Când au apărut Principiile (ca o exprimare scrisă a bunului-simț al penticostalilor, existent și până atunci) am crezut că poate fi o greșeală nefolosirea scenetelor, dar aici aveți confirmarea că a fost corect.
O curvă care atunci era măritată cu un bețivan a născut un copil pe care nu a vrut să îl crească. L-au crescut socrii ei, un bețivan baptist de la Speranța care se pișa în chiuveta din bucătărie și o redusă mintal care îi dădea să mănânce doar carne; și când mergea cu el prin parc îi dădea să ronțăie mezeluri, nu biscuiți sau napolitane.
Verile mergea la Lipova, la niște baptiști care nu aveau copii. Îi era bine cu ei, aveau grijă de el. Dar acum nici nu mai vrea să meargă la ei, deși ei țin la el (probabil că nu s-au închinat în fața lui, cum ar vrea el).
A ajuns să fie crescut de niște baptiști din Arad: bunica lui (care mereu îi făcea pe plac), sora și fratele mamei lui. Seamănă cu mama lui, o nenorocită lacomă și petrecăreață dar și mai mult cu mătușa lui, baptista care l-a crescut și care este de o viclenie, lăcomie și nesimțire greu de descris.
Nu am văzut niciodată așa individ egoist, îngâmfat, de o lăcomie și viclenie fără măsură. Înainte de a se însura, unchiul lui îl lua cu el la întîlniri (când mergeau în excursii în aer liber) și prietena lui l-a suportat pe tâmpițelul sălbatic câțiva ani. Apoi s-au căsătorit și au plecat în SUA. L-am auzit vărsând mult venin împotriva ei, pentru că ea nu i-a lăsat lui tot ce avea (probabil voia și elasticul din chiloți) când au plecat, ci a lăsat (cum era normal) sorei ei, rămasă aici. Adică o fraieră cu suflet cald a suportat un tâmpitel viclean și sălbatic mult timp și tot el o vorbește de rău! Așa un monstru că pentru el nu contează dacă cineva îi face bine de 100 de ori, dacă nu îi face pe plac o dată este mare tragedie.
Baptiștii care l-au crescut i-au făcut tot timpul pe plac, umblând după fundul lui, au crescut un monstru. Mulțumiți lui Dumnezeu că sunteți penticostali: 2 penticostali cresc 7 copii spre slava Împăratului; 7 baptiști nu au fost în stare să crească un singur copil. Veți avea multe alte motive de mulțumire, curând. Să vă lărgească Dumnezeu ograda penticostalilor!
Și când în secta-mlădinistă au făcut scenetă, pe cine credeți că au pus în rolul Domnului Isus? Ați ghicit, pe dracul!