sâmbătă, 31 ianuarie 2009

CRAINICII ÎMPĂRĂŢIEI - VLADIMIR PUSTAN


Foto: Alin Cristea

L-am ascultat din nou zilele acestea pe Vladimir Pustan. Popularitatea lui a adunat oameni mult peste aşteptări. Stilul său direct şi oarecum şugubăţ l-a făcut foarte îndrăgit de toţi credincioşii. Pustan îndrăzneşte lucruri pe care mai nici un alt predicator nu le-ar putea îndrăzni. Adică el a reuşit cu adevărat să spargă "limbajul Cornilescu", îndrăznind să predice "pre limba poporului". Pentru Pustan nu există vocabular de amvon, ci numai vocabular. El a îndrăznit "să spurce" amvoanele rostind cuvinte nepermise (exemplu cuvântul constipat). Un bun povestitor care captează atenţia publicului numai prin faptul că stă ridicat în picioare. Un adevărat artist al amvonului, care poartă în el atâta actorie (în sensul bun al cuvântului), încât atunci când predică Vladimir Pustan nu auzi un mesaj ci vezi un mesaj.
Vladimir Pustan ştie să vrăjească publicul în aşa fel încât nici nu ştii ca ascultător cum a trecut un ceas de predică. Apoi, felul său de a da culoare mesajului predicat este aproape unic. Îmi amintesc una din predicile sale de la Tabăra Naţională Cristos pentru Romania, care a electrizat de-a dreptul miile de tineri adunaţi acolo şi la chemarea sa spre pocăinţă literalmente sute de tineri au plâns cu lacrimile pocăinţei şi au făcut o adevărată schimbare de macaz în viaţa lor.
Vladimir Pustan este predicatorul care slujeşte generaţiei sale. Campaniile de evanghelizare "Cireşarii" au produs o adevărată trezire spirituală între tineri. Predicarea sa la conferinţele "Peniel" sau la taberele naţionale au motivat o mulţime de tineri în a-l sluji pe Domnul. La ora aceasta Pustan este un predicator cu adevărat popular. Dumnezeu îl foloseşte pe Vladimir Pustan şi mă rog ca Domnul să-l folosească în continuare, să-l ţină smerit şi în permanentă dependenţă de El.

Un comentariu:

Crestinul spunea...

Adevarat. Este un om de care Dumnezeu se foloseste. Pe mine m-au ajutat foarte mult predicile lui in momente de incercare. Domnul sa il tina in putere si sa il binecuvanteze.