marți, 6 ianuarie 2009

I-AUZI, I-AUZI, I-AUZI, IA... EMIL BOC PENTICOSTAL!!??!!

Ca să vezi şi să nu crezi
Toate ce auzi şi vezi
Gura lumii uite-aşa
Este slobodă şi rea

"Primul premier neoprotestant din istoria Romaniei si pierderea suprematiei Bisericii Ortodoxe
Data publicării:03 January 2009, 10:17

Nu ma deranjeaza ca avem un premier pe numele sau Emil Boc care este un credincios penticostal. Dupa 1990, cultele neo-prostestante au inceput sa joace un rol din ce in mai mare in Romania, in mod special in diaspora, in Statele Unite si Canada-unde am vazut cu ochii mei cum sta situatia. Ma deranjeaza insa atunci cand un om politic nu isi recunoaste oficial apartenenta la una sau alta din Biserici, iar in momentul prezentarii guvernului sau in Parlament ni se prezinta langa Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si joaca piesa credinciosului ortodox. Nu ma deranjeaza nici ca primul act semnat de fostul primar al Clujului a fost in favoarea comunitatii sale religioase.

Cred ca extremismele religioase trebuie lasate deoparte. Orice religie are dreptul la existenta si, mai ales, la gasirea parghiilor sociale si politice pentru atingerea scopurilor sale. Dar trebuie sa observam o schimbare radicala a configuratiei religioase romanesti. Semnam petitii acum ceva ani impotriva implicarii Bisericii Ortodoxe in politica. Astazi, asistam, la o implicare foarte activa a tuturor cultelor neoprotestante in politica. Prefata a fost in 2004 cand alianta D.A si Traian Basescu au castigat alegerile tocmai datorita voturilor obtinute de la cultele neo-protestante. In diaspora la alegerile uninominale din 30 noiembrie nu aveai nici o sansa daca nu proveneai de la una din aceste biserici, toate extrem de puternice. Nu este un secret ca, in America de Nord, de exemplu, aceste culte sunt foarte influente. In Romania s-a intamplat cam la fel. Astazi, penticostalii, baptistii sau adventistii au deputati sau senatori in Parlamentul Romaniei. Si-au negociat foarte bine sprijinul politic. Si- iata cum- Biserica Ortodoxa este astazi intr-o situatie foarte delicata. Pierderea credinciosilor din ultimii 18 ani se transforma si in pierderea influentei politice. Nu stiu ce inseamna concret aceasta pierdere a influentei. Studiile sociologice ne indica ca ortodocsii detin suprematia. Pe hartie. Ce se intampla in realitate nu putem stii dar avem aceste semnale. Am mai spus-o -si o repet- Biserica Ortodoxa Romana are nevoie de o reforma de substanta. De la organizarea sa pana la slujbe. Caci-iata!- credinciosii pleaca!"
Sursa:http://www.badin.ro/2009/01/primul-premier-neoprotestant-din-istoria-romaniei-.htm

2 comentarii:

Alin Cristea spunea...

Blogosfera evanghelică – Mesaj către bloggerii evanghelici

Ediţia a II-a a Premiilor Thymos pentru bloguri evanghelice (50 de premii) va avea loc la Cluj în 31 ianuarie 2009. Afişul, care poate fi preluat, se găseşte pe blogul România Evanghelică, unde am afişat şi o listă cu 25 de nominalizări pentru categoria Cea mai interesantă postare (2008). Mai sînt cîteva zile în care puteţi face propuneri pentru cele trei categorii principale sau propune bloguri pentru cele 50 de premii.

V-aş ruga să îmi comunicaţi date publice (nume blogger, localitate, confesiune, data lansării etc.) despre blogul vostru pentru a actualiza informaţiile despre cele 540 de bloguri evanghelice – am prezentat informaţiile pe care le am în postarea “Blogosfera evanghelică – Mesaj către bloggerii evanghelici”.

http://romaniaevanghelica.wordpress.com

Ce localitate consideraţi că ar fi potrivită pentru Festivalul Bloggerilor Evanghelici?

Dimitrie spunea...

Este o informatie gresita: adevarul este ca Emil Boc este ortodox.