luni, 29 decembrie 2008

BISERICA PENTICOSTALĂ "BETEL" ARAD


În ultima duminică din anul 2008, la serviciul de seară, Dumnezeu mi-a dat ocazia să fiu la părtăşie sfântă în această biserică. Aşezetă într-o zonă foarte accesibilă pentru arădeni, clădirea bisericii, o fostă hală industrială transformată prin iscusinţa unor arhitecţi într-un frumos şi încăpător locaş de cult, oferă spaţiu confortabil de închinare pentru mai bine de 1500 de persoane. Este o biserică diferită oarecum în spectrul bisericilor penticostale prin conservatorismul ei care este mult mai accentuat.
Păstorul principal al bisericii este Eugen Micurescu, secondat de Iosif Anca, şi ajutat în lucrarea sa de o bună echipă de slujitori plini de râvnă pentru Domnul.
Este o biserică în care spiritul misionar a cuprins mai pe toţi tinerii care duminică de duminică pleacă în direcţii diferite, în biserici diferite spre a duce mesajul lui Cristos. I-am găsit pe credincioşii din Betel la capătul unei zile de post al bisericii, cu casa plina de oameni căutători de Domnul. Cor, cor bărbătesc, fanfară şi grupuri de cântăreţi au dat culoare serviciului, iar interacţiunea bisericii cu cei ce slujesc este copleşitoare.
Credincioşii au fost chemaţi prin mesajul predicat la o autoinventariere spirituală. S-a predicat "ABC-ul sărbătorilor noastre" cu accente pe adunare sfântă, binele practicat, şi curăţirea vieţii. Betelul este cu adevărat o casă a lui Dumnezeu în care El este prezent să se întâlnească cu ai săi copii.

13 comentarii:

Anonim spunea...

Aceasta biserica are vreun site personal?

Yamin spunea...

Nu are site.

Anonim spunea...

Domnule Grosanu ati facut o prezentare grozava acestei cladirii pe care o numesti biserica cu asa nume , pe care eu il socotesc a fi foarte aproape de nerusinare fiindca noi nu suntem pe vremea vechiului testament, ce facem cu invatatura apostolilor care ne invata cam asa "nu stiti ca trupurile voastre sunt Templul Duhului Sfant".A numi o ctadire BETEL mi se pare o sfidare a bunului simt si in acelasi timp o manifestare a mandriei religioase al acestei denominatiuni in contrast cu Cuvintele Slavitului si Smeritului nostru DOMN "Casa Mea se va numi o casa de rugaciune " si nici decum cu astfel de numiri ,unde ati intalnit in Sfintele Scrieri numiri ale vreunei adunari crestine?????????? Fi binecuvantat !

Anonim spunea...

Intr-un veac asa de religios este intr-adevar greu sa deosebesti,adevarata Adunare a Domnului este aproape inexistenta in acest tumult de predicatori mai mult sau mai putin conservatori care nu mai suporta critica si care isi afiseaza ostentativ diplomele neserioase ale nustiu carei "teologii"in contrast cu apostolul invatat, Paulus din Tars care declara "toate le socotesc ca un gunoi fata de pretul nespus de mare al cunoasterii lui CRISTOS"
Ne avertizeaza si pe noi ca si altadata pe Corinteni(2Cor.11:3 original)"dar ma tem ...........tot asa si gandurile(noemata),perceptiile voastre sa fie stricate(deviate,corupte)de la SIMPLITATEA CARE ESTE IN CRISTOS". Diabolos sa specializat in aceste zile din urma si ofera oamenilor pe Dumnezeu,sisteme religioase, ceremonii,predicatorii eruditi,erarhii ,teologii,numirii pompoase ale cladirilor Sfanta Treimee ,Betel,Betania etc..macar ca traim in mod evident (pt cine are ochi sa vada si curajul sa recunoasca)vremea si starea adunarii din Laodiceea care era plina de pretentii "Şi nu ştii că tu eşti cel ticălos şi vrednic de plâns, şi sărac şi orb şi gol!"
.....dar nu CRISTOS DOMNUL IN SIMPLITATEA SA BINECUVANTATA,acum va intreb pe voi care cititi aceste randuri,dar fiti sinceri unde i-L vedeti pe DOMNUL in toate aceste manifestari religioase,aceste spectacole asa zise "crestine" ,in aceasta concurenta a constructiilor de cladirii, numite "bisericii",eu cel putin nu i-L vad pe ACELA care a venit intr-un mod asa de smerit si umil, suinduse la "anvoanele" ravnite si disputate de predicatorii de astazi si monopolizate de "conducatorii religiosi","unsii"umflatii saracutii de firea ascunsa sub emblema "slujitorii".Rugati-va si voi cu mine ca DOMNUL NOSTRU CARE VINE IN CURAND sa ne faca parte de RAPIRE si sa se indure si de cei prinsi in Babilonul religiilor...."iesiti iesiti din Babilon" la PASTORUL CEL BUN

Anonim spunea...

d-l anonim a fost vreodata la betel?
intai sa vada si apoi sa critice.

Anonim spunea...

Pentru cel ce intreaba daca am fost vreodata la "betel" am fost de multe ori chiar, si i-l cunosc personal pe d-l Anca, si mai putin pe d-l Micurescu,deci vorbesc in cunostinta de cauza...fi sanatos!

Anonim spunea...

deci, pt toti cei ce stiu asa de bine sa critice biserici, crestini si asa mai departe...eu, ca o persoana care am crescut in aceasta biserica, pot sa spun cu curatie de inima ca nicaieri in lume (si am umblat destul de mult) dar nu cred ca exista invatatura mai aproape de Cuvantul lui Dumnezeu decat invatatura din aceasta biserica, poate mai conservativa ca in alte parti, e adevarat...dar amintiti-va va rog, ca in Biblie scrie clar, calea cea ingusta duce la cer, nu calea cea larga, pe care toti pot merge cu usurinta... Da, oamenii au toti defecte, chiar si pastorii, dar cine Il cauta pe Cristos dintr-o inima curata, Il poate gasi. Si Isus este prezent la biserica Betel de fiecare data. Cat despre numele ei, este doar un nume. Tanjim cu toti sa fim mai buni, dar uneori ne impiedicam in asa lucruri mici...pacat. Mai bine ne-am gandi cu totii cum sa fim mai buni, mai sfinti, mai ca Isus..

Anonim spunea...

Mai anonimule. tu esti deja in stanga...

Anonim spunea...

vreau sa vad aduc la cunostinta aveti o sora asa zisa leontina care minte inseala oameni face tuica de ani de zile asta se poate numi sora pot oricind si oricui sa probez ce am declarat aici

Cristi Șutic spunea...

domniilor anonimi ... imi pare rau sa va scriu DAR bunul simt ma obliga sa va scriu doar voua: daca tot comentati (in special cel care a inceput cu critici) faceti-o dar cu identitate cunoscuta nu una ascunsa, asta da dovada de lipsa de dreptate si de bun simt ... acele comentari care au semnaturi pot fi valabile celelalte-s fara valoare ... i´m sorry

ruth spunea...

imi puteti spune si mie adresa acestei biserici? as vrea sa o vizitez :D Fiti binecuvantati!

Unknown spunea...

Catre un anonim:
nu stiu ce fel de "crestin-pocait" esti tu de folosesti expreiile "domnul Anca sau domnul Miculescu" in loc de fratele Anca respectiv fratele Miculescu.
Tu nu esti inclus inauntru fratietatii. Poate esti ortodox, sau catolic, sau mormon. Nu stiu. Dar s-ar putea sa fii pe nicaieri. Doar un spion.
Un adevarat frate smerit si credincios, ii place sa foloseasca expresii care-i apropie de frati. Se pare ca pentru tine acestia nu sunt frati tai.
Pocaieste-te!

Anonim spunea...

da e super biserica betel dar ce ma surprinde sint predicile din biserica cu ocazia ultimelor nunti>sa dezbati cintarea cintarilor in plen >>>cam nepocaiesc> in urma cu ceva ani nici nu se pomeneau astffel de vorbe tie rusine pur si simplu sa ai copii in biserica> nu stiu ce se intimpla dar mai demult na fost asa