vineri, 5 decembrie 2008

BLOGURILE EVANGHELICE - FIECARE DĂ CE ARE

Sigur că la o primă privire, posibilitatea de exprimare în blogosferă, ieşirea în această lume virtuală a celor ce au mesajul lui Cristos şi trimiterea Lui, nu poate fi privită altfel decât ca o binecuvântare. Totuşi, o incursiune în blogosfera evanghelică, te face să înţelegi că lucrurile nu stau chiar aşa. Ba dimpotrivă, multe bloguri evanghelice se adaugă corului celor care seamănă nu sămânţa Evangheliei, ci vai, o neghină atât de păguboasă pentru Biserica secolului 21, tocmai prin mesajul lor care cheamă nu la unitate sfântă în jurul lui Cristos, ci la dezbinare, judecată (cel mai adesea subiectivă) şi dispreţ faţă de fraţi. Nu de puţine ori rufele murdate sunt expuse acolo unde ar trebui să se vadă doar mărturia unei vieţi trăite cu Dumnezeu. Mă tem că sunt bloggeri evanghelici care au uitat că avem o misiune din partea Mântuitorului. Cred că dacă nu putem ajuta mesajul Evangheliei ar fi normal să nu-l întinăm.
Sunt demne de apreciat eforturile lui Alin Cristea de a salubriza blogosfera evanghelică şi lucrul acesta l-am văzut în câteva din intervenţiile sale pe diferite bloguri, însă mă tem că nu au dat mari rezultate.
Oricum, nu rămâne decât să tragem concluzia că şi pe acest tărâm al blogosferei evanghelice, FIECARE DĂ CE ARE, dar adaug şi cuvintele Scripturii: „Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul, aceea va şi secera.“

Niciun comentariu: