sâmbătă, 20 decembrie 2008

LECŢII ÎN VREME DE TRANZIŢIE



Am învăţat că fiecare dintre noi ne confruntăm cu realitatea unei perioade de tranziţie de la primirea unei făgăduinţe a lui Dumnezeu şi până la materializarea ei în viaţa noastră. David, omul după inima lui Dumnezeu, prin exemplul său ne învaţă ce trebuie să facem şi ce nu trebuie să facem pentru a putea să vedem făgăduinţele divine împlinite în viaţa noastră.
-Fii, înainte de a pretinde că eşti. Poartă-te ca rege înainte de a primi coroana. David a fost rege pentru Israel înainte de a căpăta coroana prin faptul că şi-a însuşit acest rol atunci când Goliat aducea hulă poporului lui Dumnezeu.
-Fii corect şi moral. Fereşte-te de machiavelism. David ar fi putut folosi mijloace mai puţin ortodoxe pentru a ajunge la promisiunea lui Dumnezeu, dar a refuzat să ajungă rege înainte de a căpăta coroana de la Dumnezeu. Exemplu: David faţa în faţă cu Saul adormit la En Ghedi.
-Fii dependent de Dumnezeu. Cel ce ţi-a făcut promisiunea este credincios şi drept ca să o împlinească şi de aceea spre El trebuie să-ţi ţii îndreptată privirea. El va împlini ce a făgăduit, dar rămâne de văzut dacă tranziţia te va ţine credincios acestor principii ca astfel El să poată concretiza ceea ce a promis.

Niciun comentariu: