marți, 30 decembrie 2008

BISERICA PENTICOSTALĂ "EMANUEL" SEBIŞ



Cunosc această biserică de mai mulţi ani. De fapt există mai multe lucruri care mă leagă de Emanuelul Sebişului. O biserică cochetă, bine administrată, dar care suferă ca şi multe alte biserici din ţară din cauza plecării în Spania a multora dintre tinerii bisericii. Acum, fiind perioada sărbătorilor, am găsit-o plină. Elevii, studenţii, şi cei care lucrează în oraşe mai mari au venit acasă şi cu această ocazie au fost organizate servicii de evanghelizare în fiecare seară.
Păstorul bisericii, Pavel Oarcea, face eforturi deoasebite ca să întreţină o atmosferă spirituală atrăgătoare. Astăzi a fost predicat mesajul intitulat "Valori durabile într-un an trecător", desprins din pasajul scriptural din Luca 2:21-24.
Cântarea de laudă a fost cu adevărat înălţătoare, dar oamenii prezenţi în adunare păreau a fi foarte obosiţi. Este oarecum explicabil, gândindu-ne că de o săptămână bună ei se adună la închinare în fiecare zi. Plec de la Sebiş cu gândul că părtăşiile creştine au o valoare veşnică şi că Dumnezeu le onorează totdeauna cu prezenţa sa. Că nu degeaba biserica se numeşte Emanuel - Dumnezeu este cu noi.

Niciun comentariu: