sâmbătă, 27 decembrie 2008

BISERICA PENTICOSTALĂ DETA

O biserica relativ tânără dar plină de viaţă. Chiar dacă media de vârstă a celor ce ce se adună la închinare trece dincolo de 40 de ani, entuziasmul închinării este absolut exemplar. Locul lor de închinare obţinut în mod providenţial este o veche centrală termică dezafectată, undeva în partea centrală a oraşului în care deja au amenajat o încăpere cu aproximativ 100 de locuri, iar intenţia lor este să amenajeze şi restul clădirii spre a avea un spaţiu mai larg în care să se închine.
Am găsit biserica plină şi ceea ce a fost cu adevărat mişcător era faptul că foarte mulţi din cei prezenţi îşi aduceau contribuţia la închinare. Una dintre surorile în vârstă a cântat un colind vechi, "de pe vremea când ea mergea la şcoală, în urmă cu 60 de ani"
Păstorul bisericii este fratele Dorin Chirilă şi de acum are alături de el în slujire pe diaconul Popa Alian şi pe prezbiterul Vasile Lupu.
Atmosfera din biserică a fost cu adevărat binecuvântată. O adunare plină de dragostea lui Cristos care era evidentă în relaţiile dintre cei prezenţi. Mesajul predicat în această a doua zi de Crăciun a fost IOSIF - OMUL PE CARE ÎL FOLOSEŞTE DUMNEZEU
La încheierea serviciului din biserică, oamenii nu se mai lasau dusi acasă. Semn bun, zic eu. Sunt tare legaţi unii de alţii.

Niciun comentariu: