luni, 22 iunie 2009

BISERICI PENTICOSTALE - USUSĂU, JUD. ARAD




Nu mai fusesem niciodată la Ususău. Ieri la ora 14.30, ca să răspund invitaţiei ce mi-a fost făcută mă apropiam cu îngrijorare de această localitate deoarece nu ştiam cum voi găsi Biserica Penticostală. De departe însă am văzut o mare aglomeraţie de oameni, am văzut un agent de circulaţie care se străduia să facă culoar de trecere pentru maşini fără ca să înţeleg încă despre ce este vorba. Totul se întâmpla însă în faţa Bisericii Penticostale din Ususău. O aglomeraţie greu de imaginat în jurul unei clădiri care m-a impresionat şi ea prin dimensiunile mari , foarte mari pentru mediul rural. Era un serviciu special de botez în cadrul căruia 17 persoane încheiau legământ cu Dumnezeu. Casa de rugăciune era plină cum nu se putea mai mult. Afară sute de oameni ascultau slujba la difuzoarele instalate. Bazinul de botez era aşezat în curtea bisericii şi era înconjurat încă înainte de începerea serviciului de o mulţime de oameni. În interiorul clădirii oamenii stăteau ca sardelele atât jos în sală cât şi la balcon. Păstorul bisericii Ioan Şerban de la Arad, alături de prezbiterul local au oficiat acest botez cu bucuria de a adăugă la numărul bisericii şi cu bucuria de a lărgi Împărăţia lui Dumnezeu. S-a predicat despre umblarea cu Dumnezeu ca despre singurul mod de viaţă care ne scoate din monotonie şi ne aduce adevărate împliniri. La Ususău Dumnezeu lucrează. Ceea ce mi-a fost dat să văd seamănă perfect cu ceea ce înţeleg eu prin cuvântul TREZIRE.


4 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca este infernal sa vezi cum oamenii renunta la Hristos si se incredinteaza unui "cult" cu "intentii bune" aparut fara succesiune apostolica acum 2 secole. Nu vreau sa jignesc sau sa supar dar cand Stefan cel Mare lupta intr-o cruciada crestina Columb cauta sponsori ca sa descopere America de unde au venit "viziunile" crestine spre indreptarea noastra ca si oameni.Cred ca nu trebuie sa ne ratacim citind Sfintele Scripturi si nici sa credem pe x sau y care are "har" si ne vorbeste. Sa ne punem nadejdea in Hristos care a venit sa ne faca liberi ! Dumnezeu sa va ajute si sa va binecuvinteze!

Ioan Grosanu spunea...

Cei pe care îi vedeţi îmbrăcaţi în haine albe tocmai de Cristos s-au legat prin botez. Nu prea vă înţeleg indignarea şi nu prea înţeleg ce are cu Hristos Stefan cel Mare sau Columb aici în cazul în care oameni păcătoşi fac legământ cu Dumnezeu şi se leapădă de Satana? Suntem noi români, dar nu cred că e drept să confundăm harul mântuitor al lui Hristos cu succesiunile apostolice şi nici cu amintitele cruciade ale lui Stefan cel Mare.

Anonim spunea...

http://www.ortho-logia.com/Romanian/Botez.htm

Anonim spunea...

ha ha ha:()))