luni, 22 iunie 2009

BISERICI PENTICOSTALE - REMETEA MARE JUD. TIMIŞ



Bucuria de a avea o casă de rugăciune nouă este greu de descris. După ce ani mulţi adnarea credincioşilor s-a desfăşurat în condiţii improprii, intrarea intr-o clădire destinată special să fie casă a lui Dumnezeu aduce atâta împlinire şi atâta bucurie. Cred că în condiţii similare psalmistul spunea "cât de placute sunt locaşurile tale Doamne".
Am avut harul de a fi ieri la serviciul de dimineaţă alături de credincioşii penticostali din Remetea Mare. Pentru ei era o mare sărbătoare, era ziua în care dedicau Domnului o casă de rugăciune nouă. Încă de la ora 9 când am ajuns, atmosfera de pe strada unde se afla biserica cea nouă era încărcată cu mult entuziasm şi oamenii purtau pe chipul lor bucuria unui eveniment unic pentru obştea lor. Biserica, de dimensiuni modeste, dar suficientă pentru numărul actual al credincioşilor de aici a fost construită cu mari eforturi de către penticostalii localnici, ajutaţi pe ici colo de fraţii lor de credinţă din alte comunităţi.
Păstorii bisericii, Ianoş Costan acum pensionar şi Vinter Ioan erau vădit emoţionaţi de acest eveniment. A fost prezent şi domnul Golubov, primarul comunei Remetea Mare care a salutat şi i-a felicitat pe membrii bisericii penticostale.
Am numărat patru acordeoane care se întreceau în a acompania cântările. Ilie Puha era unul dintre invitaţii prezenţi spre a cănta la acest eveniment. S-a predicat din Isaia 6 despre viziunea lui Isaia in Templu, căutând astfel răspuns la intrebările
-Pentru cine este Casa lui Dumnezeu?
-Ce se vede în Casa lui Dumnezeu?
-Ce se întâmplă în Casa lui Dumnezeu?
În rest bucuria celor din Remetea Mare. Mare, mare, mare... Nu pot s-o descriu. Era mare!

Niciun comentariu: