luni, 9 februarie 2009

CRAINICII ÎMPĂRĂŢIEI - NELU HORODINCĂ



Pastorul Nelu Horodincă, botoşănean la origini, cu ani de studenţie petrecuţi în Timişoara şi cu activitate pastorală la Târgovişte are un har special dat lui de Dumnezeu: harul de a fi un mare povestitor. Îl ascult şi mă duc cu gândul la Creangă care de prin aceleaşi locuri se trăgea. Numai că acest har al povestirii este dat de această dată unui om care pune în centrul tuturor povestirilor lui pe Cristos şi asta îl face cu totul deosebit. Este o mare plăcere să-l asculţi pe Nelu Horodincă.
În această seară l-am ascultat predicând despre chemarea lui Matei. O predică în care Nelu Horodincă trăia cu intensitate maximă tot ceea ce spunea. Împreună cu el trăiau cele predicate toţi ascultătorii lui. A fost o predică în care predicatorului i-au fost tovarăşe convingătoare lacrimile pe care le avea pe faţă. Pasiunea cu care predica m-a făcut să înţeleg că Nelu Horodincă îşi iubeşte Dumnezeul şi de dragul lui pune atâta pasiune în lucrarea pe care o face pentru El.
Adunarea l-a ascultat cu sufletul la gură şi apoi electrizaţi de cuvântul predicat toţi cei prezenţi s-au deschis pentru rugăciune într-un mod cu totul special.
Prin mesajul său, pastorul Horodincă s-a coborât undeva în hăul păcatului şi apăsării ca să-i ridice pe oameni aproape de Dumnezeu. Dumnezeu a vorbit prin el astăzi celor care se aflau la porţile iadului, copleşiţi de disperare după ce au epuizat toate resursele lor şi cu siguranţă i-a ridicat în sus la porţile cerului. Mare lucrare! Dumnezeiască lucrare!
Nelu Horodincă, om cu multă experienţă în predicare nu a obosit să meargă din loc în loc ca purtător al Evangheliei, pe care o predică cu bucurie în orice loc. O predică românilor, o predică ţiganilor, o predică tuturor celor ce au nevoie de ea. Dumnezeu îl foloseşte, pentru că Nelu Horodincă în căutarea sa de a-i semăna lui Dumnezeu îi iubeşte mult pe oameni. Chiar pe cei mai fără nădejde dintre ei şi Atotputernicul îl foloseşte spre a aduce nădejdea mântuirii multora. Ţine-l Doamne pe robul tău!

Niciun comentariu: