miercuri, 2 martie 2011

O NOUĂ BISERICĂ PENTICOSTALĂ ÎN DIASPORA ROMÂNEASCĂ - "BETANIA" DUBLIN





Astăzi am avut o plăcută surpriză primind un email de la mai tânărul meu prieten Călin Oniţiu. În ce constă surpriza? Nu în faptul că în Dublin Irlanda s-a deschis o nouă biserică penticostală, pentru că despre aceasta auzisem deja. Surpriza, prea puţin spus plăcută, a constat în faptul că mi-a fost dat să văd în câteva fotografii, ce biserică a fost deschisă. Am fost absolut surprins să văd imagini care arată ce iese acolo unde Dumnezeu începe să facă o lucrare. Şi după spusa unora, "ce face omul cu mâna lui se numeşte lucru manual", dar aici nu e lucru manual, nu mână de om a făcut ceea ce mi-a fost dat să văd. E mâna Domnului care îşi zideşte Biserica.
Ii cunosc personal pe trei dintre tinerii pe care i-a ales Dumnezeu pentru a deschide drumul acestei noi lucrari şi tot ce pot spune despre ei este că sunt tineri care au inimă pentru Domnul. Valerian Jurje, Călin Oniţiu şi Avram Hadărău au purtat viziunea acestei biserici în inimă aşa cum le-a pus-o Dumnezeu, fără însă a îndrăzni să păşească, înainte de a cunoaşte momentul hotărât de cel ce e Capul Bisericii. Au pornit bizuindu-se în totul pe Dumnezeu şi resursele Sale, şi iată că Dumnezeu a onorat acest început. Astăzi, uitându-mă la aceste fotografii din Biserica Română Betania din Dublin, mi-e dat să mai învăţ o dată lecţia, care,vai, cât de uşor o uităm adesea: "Cine luptă cu Dumnezeu alături, totdeauna câştigă. Cine luptă pe alt front decât al Domnului, luptă pentru o cauză pierdută deja."
La Betania Dublin, vedem o lucrare începută de Domnul şi cred că suntem datori să ne rugăm ca această lucrare să continue tot cu Domnul aducând binecuvântate roade Împărăţiei.



7 comentarii:

Anonim spunea...

Traim intr-adevar zilele de pe urma

Nu doresc sa comentez nimic despre biserica BETANIA din Dublin insa citind comentariul care spune ca un pastor penticostal catalogheaza o lucrare venita de la Dumnezeu uitandu-se la niste fotografii primite de la un prieten chiar mi se pare propaganda ieftina .IN rest ganduri bune celor de la Betania si spor in lucrare .

Nelu Filip spunea...

Domnule Anonim,

1. Mă tem că nu prea îi iubiți pe cei din Betania
2. Mă tem că sunteți un pic fățarnic când vorbiți despre ”ganduri bune celor de la Betania si spor in lucrare”
3. Mă tem că uitați că orice om care îl iubește pe Cristos și Biserica sa are datoria să facă propagandă, adică să răspândească vești bune. Pentru mine deschiderea unui locaș de închinare în care sufletele capătă mântuire este o veste bună și acest tip de propagandă nu este nicidecum ieftină cum susțineți dumneavoastră dacă îl cunoașteți pe Cristos, ci este o propagandă scumpă înaintea Sa.
4. Mă tem un pic pentru dumneavoastră ca nu cumva o buruiană rea să-și găsească loc în sufletul dumneavoastră. Ar fi păcat...
5. Mă tem că dumnavoastră ați uitat să vă temeți de Cel ce este Stăpânul celor ce se închină la Betania

Anonim spunea...

Pai ce credeti ca zidurile sau altarele vor pleca la ceruri .?.Cat daca a fost sau nu lucrarea Lui Dumnezeu inca nu stim.Una stim si este sigur acesti oameni care au plecat din biserica noastra au plecat in cautare de hrana.Daca ramaneau aici cu noi mureau incet spiritual ,ca oricum e mare foame in mijlocul Biserici Betel.Eu nu am plecat cu ei ,am preferat sa raman sa lupt,poate intr o zi voi primi hrana sanatoasa.Poate voi ramane ultimul care mai lupta ,oricum decand avem pastor pe un muritor ,sunt interzise prorociile in biserica duminica prin vorbire,mai au o sansa doar in scris .Sincer imi pare rau ca au plecat fratiii dintre noi ,dintre cei trei capi Calin Onitiu se vede clar ca are stofa ,in rest poti sa uiti doar omiletici facute din uscaturi.Cit despre frati ,daca nu ii hranesti cum sa iti stea in ograda.Cel putin la Betania sunt hraniti cu dragoste.Si cred ca aia va ramane.Dragostea va ramane.In lumea virtuala ma semnez cimm.initialele numelui meu.

calin onitiu spunea...

Draga frate "cimm"(alaturi de care probabil m-am bucurat si am crescut spiritual in Biserica Betel),

Raspund randurilor asternute de tine pe acest blog avand doar o singura rugaminte.Atunci cand am inceput aceasta lucrare, printre multe alte principii pe care le-am cimentat la baza ei a fost: unitatea slujitorilor. Asadar din noiembrie 2010 pana in octombrie 2011 am reusit sa slujim in smerenie toti trei fara a ne compara sau "surclasa". De acea te rog NU O FA NICI TU. Am langa mine doi oameni deosebiti pe care oricine s-ar bucura sa-i aiba. In ceea ce priveste "stofa", da-mi voie sa iti spun prieteneste ca "marca" ei e data de sfintenie si mai apoi profesionalism.
Un sfat de final: apreciaza si iubeste slujitori din biserica din care faci parte, ei sunt cei care se vor ruga ptr tine cand vei fi bolnav, tot ei vor fi si aceia care vor renunta la orele de somn pentru a-ti sluji cat mai bine.

Slujind impreuna...

urmas a lui Cristos spunea...

nu prea cred ca este o biserica ce-L iubeste pe Cristos......se vede asta inca din primele poze postate aici......slujesc surorile cu banderola....inbracate dezastruos....undei smerenia si frica de Domnul Isus????????????daca ar iubi fratii si surorile cu adevarat pe Domnul sa.r vedea si inafara.....dar pacat......vremurile din urma......
o DOAMNE DA-NE INTELEPCIUNE!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Oameni buni sora mea Bigi Teodora pocaita penticostala de la Lesu juetul Bistrita Nasaud a fost pagubita cu suma de 20.000 euro de catre Barta Daniel pocait penticostal , care a fost conducator de biserica la penticostali , el a facut 2 biserici la penticostali in Prundu Bargaului si Rusu Bargaului judetul Bistrita Nasaud , va rugam daca se poate sa faceti o colecta sa-si poata recupera banii. Domnul sa va binecuvinteze cum zice sora mea .

Anonim spunea...

Pace cu cine pot vorbi din conducerea bisericii?