luni, 5 octombrie 2009

CRAINICII ÎMPĂRĂŢIEI - IOSIF BORCA



La numai 24 de ani Iosif Borca este deja un predicator cu mare impact în slujire. Am rămas profund impresionat de mesajele sale care demonstrează că acest tânăr predicator este un iubitor al Cuvântului, un om cu adevărat pasionat de predicare. Proaspăt absolvent al Institutului Teologic Penticostal, dar necăsătorit încă a înţeles că predicarea trebuie să fie preocuparea sa de căpătâi. Sigur că lucrează pentru a-şi câştiga existenţa, continuă să studieze înscris fiind la un masterat în management, dar toate acestea sunt doar preocupări adiţionale predicării. Mesajele lui, bine pregătite sunt pline de profunzime cu accent pe aspectul devoţional, şi sunt transmise cu multă pasiune. Inflexiunile verbale, însoţite de o gestică entuziastă fac din predicile lui Iosif Borca mesaje care pătrund fiinţa şi motivează la luarea de noi decizii. Vine dintr-un sat din zona Alba Iulia, un fel de Betleem neînsemnat, dar cred că dacă acest tânăr evanghelist va sta în dependenţă de Dumnezeu şi dacă va continua să slujească cu aceeaşi smerenie, cu siguranţă că vom auzi vorbindu-se tot mai mult de Iosif Borca. L-a ridicat Dumnezeu şi cred că are Cel Preaînalt mari planuri cu el dacă el nu va uita că Domnul este cel ce ridică şi cel ce coboară.

17 comentarii:

vasiescu paul spunea...

Fi binecuvantat Iosif!

deborah spunea...

Multa binecuvantare sa dea Domnul peste acest tanar!!
Intr-adevar vorbeste bn din cuvant,si pune suflet in lucrarea pe care o face.
Muuulta binecuvantare!!!1

Anonim spunea...

DUMNEZEU la binecuvintat si la facut o unealta in MINA SA;;;SI CRED CA ARE NEVOIE SA FIE SPRIJINIT MULT IN RUGACIUNE;FI BINECUVINTAT IOSIF SI DUMNEZEU SA FIE CU TINE : SA TE LASI PRELUCRTAT DE EL MEREU

Anonim spunea...

Iosif Borca are un ton neadecvat pentru predicare, un stil flegmatic care nu ar fi tolerat la alte denominatii crestine dar impresioneaza usor pe unii penticostali cu mai putina educatie.

Crinul din Vai spunea...

Vreau sa dau un raspuns d-lui anonim: Daca numele tau este "Anonim", atunci da-mi voie sa-ti spun ca asta esti si asta vei si ramane, un anonim, un nebagat in seama! Cred ca nu-ti convine sa fii in postura asta si ai simtit nevoia sa te evidentiezi cumva...printr-un comentariu pe care cine stie de unde l-ai scos!?!
Tu poate nu ai ascultat niciodata o predica de-a lui Iosif Borca, sau poate nu ai fost niciodata la amvonul unei biserici...dar oricare ar fi statutul tau, nu ai voie sa spui asa ceva despre un om a lui Dumnezeu! Daca e sa te legi de ton, mai bine sa aiba un ton care sa te tina "in forma" in timpul unei predici decat sa te adoarma. Si acei penticostali cu mai putina educatie...cine sunt oare? Nu te simti ca facand parte dintre ei prin comentariul pe care l-ai facut? Eu cred ca exact de asta ai dat dovada...asa ca...nu ai decat sa dovedesti ca esti mai bun ca el si apoi sa faci comentarii despre oamenii care-si pun viata la dispozitia lui Dumnezeu!!!

Manu spunea...

Imi place foarte mult cum predica Iosif Borca Domnul sa il calauzeasca si sa fie cu el si pe mai departe. Bineinteles ca nu la toata lumea ii place de el ca mai tre sa fie si dinastia dar predicile lui te tzin treaz nu te ia somnul ca la alte predici. Foarte bine vorbeste. Pentru "Anonim"- tu faci ceva pentru Dumnezeu? ai fost vreodata la amvonul unei biserici sa transmiti un mesaj?? dupa cum te'ai exprimat nu cred.Asa ca lasa pe altzii si nu mai arata cu degetul pune'te si tu si fa ceva si atunci nu o sa mai ai timp sa arati ce face unul si altul. Arata'ne ce poti sa faci TU!!!!!

Anonim spunea...

DOMNUL SA TE BINECUVINTEZE IN TOATE SI SA-TI DEA PUTERE CA SA POTI TRECE PESTE TOATE OBSTACOLELE CE-TI VOR APAREA IN CALE.MA ROG CA DOMNUL SA TE INTAREASCA.

Anonim spunea...

Sa poti zambisenin si/n zile de furtunacand soarele se ascunde si norii se aduna.Sa poti iubi si atunci cand intalnesti doar ura si/n inima si/n suflet atatea ganduri vin...zambeste si iubeste caci viata e un dar,iar clipa nu asteapta si nu se intoarce iar.Domnul cu tine.Fii binecuvantat Iosif.

Anonim spunea...

cel mai puternic Iosif:):D

Anonim spunea...

...se cam da in spectacol...oricum...nu prea stie ce e aia smerenie...si nu o zic pentru ca vreau sa fie o piedica ci pentru ca asa e...e prea mandru de el, prea asteapta sa fie tot laudat...cand colo'...

Anonim spunea...

Nustiu daca se da in spectacol si nu as crede asta, stiu insa un lucru ca in urma predicilor lui, Dumnezeu mi-a schimbat foarte mult viata. Iosif sa fi mult binecuvantat si sa-ti dea Dumnezeu har in lucrarea Lui!

Anonim spunea...

"Fa ce zice popa nu ce face el..."

marius spunea...

mai de ce va bateti joc de oameni pe care Dumnezeu ii foloseste intr-un mod deosebit, nu va e frica ca o sa va pedepseasca D-l???...mare-i invidia asta intre oameni atunci cand cineva lucreaza pentru D-l si este folosit de El. Iosif te rog nu le tinea in seama pacatul, tu lucreaza incontinuare pentru Dumnezeu cu aceasi pasiune si lasa-i pe "anonimi" sa se afirme si ei cum pot daca doar atata ii duce capul. Fi binecuvantat si mult spor in lucrare!

Anonim spunea...

Hei, Marius, nu te ambala asa tare... nu uita un lucru : NU TOATE LUCRURILE SUNT CEEA CE PAR A FI! Daca vezi un om la anvon ca se rupe in doua numa sa-i iasa predica asta nu inseamna ca asa ar face si in viata reala, la fel cum unul care poate nu se da in spectacol cu stiu eu ce predici, traieste langa Domnul si chiar face ceea ce zice! Dar asta nu e intotdeauna asa. Cel mai bine e sa-i judece Domnul pe toti. Totusi, cred ca dreptul la o parere il avem toti si predicatorul in cauza ar fi bine sa tina cont si de cele mai putin bune si sa se mai pocaiasca, daca vrea. Si-n al doilea rand, de-aia e liber la comentarii ca fiecare sa-si poata spuna parerea. Dar oricum nu uita Iosif ca ceea ce predici tu e frumos dar si ceea ce faci se vede si se aude si cand predici una si faci alta, e cam nasol. De-aia iti apar comentariile acelea mai interesante! Pocainta ne apropie de cer! Atat!

Un om binecuvântat spunea...

În primul rând mă adresez ultimului anonim...dragul meu/ draga mea revizuieşte-ţi lectiile de limba română, învaţă să scrii corect. Nimeni nu-ţi ia în seamă aberaţiile scrise incorect...Limbajul e cartea de vizită a fiecăruia. Deci, atenţie dragi fraţi şi surori la limbajul pe care-l utilizăm!
În al doilea rând nimeni de pe pământ nu e perfect, fiecare să se analizeze pe sine însuşi, să-şi verifice nivelul pocăinţei. Un om integru nu şi-ar permite să spună asemenea cuvinte despre un om care vesteşte Biblia.
Iosif Borca rămâne un exemplu pentru toţi, mai ales pentru cei tineri. Domnul să-l binecuvinteze!
Un sfat pentru cei care işi vor exprima opiniile aici pe site: gândiţi de două ori înainte de a scrie ceva!
Domnul să fie cu toţi!

dykro spunea...

eu sunt adventista . dar imi plac predicile lui.

marian hutanu spunea...

Suntem asaltati cu sute si mii de predici si predicatori. Și nu este rău.
Taraba este garnisită cu tot felul de „produse comerciale” iar vanzătorii ne invita să le vizităm marfa chiar dacă nu o cumparăm. Chemarea lor este intodeauna biblică: „veniți de cumpărați vin si lapte”...
Însă apostolul Pavel iese în întampinarea vanzătorilor cat si a cumparatorilor si strigă că împaratia lui Dumnezeu nu stă în vorbe ci în putere iar despre Domnul Isus se spune că a fost puternic intai in fapte apoi în cuvinte.
Ceia ce nu înteleg eu este:
DE CE oratorii profesoniști iși filmează predicile în biserica „Elim” din Timișoara și nu în biserica locala de unde fac parte?
DE CE atatea gesturi intr-o predică si DE CE nu se tine cont ca in sala sunt intodeuna frati mult mai pregatiti si mai credinciosi decat mine care predic, aceasta obligandu-ma sa renunt la aroganta...
Iar in cazul crainicului afisat:
DE CE nu invatam odata pentru totdeauna ca am fost numiti doar sa predicam si nu sa pun la urma predicii mele biserica sa se roage deoarece in felul acesta am afectat randuiala.
DE CE si iar DE CE...???

(Comentator independent 100%)