duminică, 23 ianuarie 2011

BISERICA PENTICOSTALĂ "MĂSLINUL" - ARAD



Cine n-a fost niciodată într-o biserică de romi, să facă bine să se ducă. Are ce să vadă. Entuziasmul este la el acasă între romi. Când aceştia pornesc în cântare de laudă la adresa lui Dumnezeu, nu poţi să stai indiferent. Cântarea pe care o cântă ţiganii în biserică, molipseşte la laudă şi la închinare.
Cu câteva zile în urmă am fost invitat să predic la Măslinul din Arad. Sigur că pe lângă fraţii romi care sunt gazde aici, au venit şi mulţi români, cărora le place să se închine lui Dumnezeu împreună cu romii. Am găsit biserica în această seară de evanghelizare, într-o atmosferă de sărbătoare. Pastorul Vasile Plop, mândru de lucrarea pe care i-a încredinţat-o Domnul, se străduieşte din răsputeri să dea bisericii aerul de biserică de oraş. Este destul de aspru cu romii atunci când vrea să-i modeleze, căutând să aducă biserica în rândul celorlalte biserici penticostale din oraş. Cu siguranţă a reuşit să facă un lucru bun. Biserica cu aproape 400 de locuri era plină cu oameni care demonstrau reveranţă în locul de închinare.
Romii de la Măslinul îl iubesc pe Domnul. Nu mă îndoiesc de asta.

16 comentarii:

Val spunea...

asa e. am fost in Oltenia la una. seamana cu atmosfera bisericilor de negri din State.

Cesaris spunea...

Tiganii.....tot....tigani raman si in sant.!!!!! - @

Anonim spunea...

ne puteti spune si noua adresa? Unde gasim biserica? Va multumim, asteptam raspuns pe mail-ul bossulica36@yahoo.ro

Anonim spunea...

Cei mai hoti, salbatici si petrecareti tigani de pe strada (si de pe strazile din jur, ma refer la cei pe care ii cunosc) sunt tiganii pocaiti.

Intr-o seara au petrecut pana noaptea tarziu. Cu ce muzica au inceput cei care au petrecut si au spart sticle? Cu Calea Crucii - asta imi spune ca acolo erau si tigani pocaiti. Iar s-au apucat boratii pocaiti sa puna muzica urlatoare cu Isus. Ce ne deranjeaza la muzica cu Isus? Stim ca ei sunt hotii scandalagii, turbati si petrecareti ai strazii si astfel aduc ocara Numelui Domnului. Sunt gunoaiele strazii si le urla muzica despre Isus! Ziceti ca ”Cântarea pe care o cântă ţiganii în biserică, molipseşte la laudă şi la închinare.” - oamenii il blestema pe Dumnezeu si de Dumnezeu cand vad cum traiesc tiganii pocaiti! Dupa roadele lor ii veti cunoaste, zice Domnul. Dupa roadele lor ii cunoastem, ca de laudat la emisiunea tiganeasca Calea adevarul si viata cu Toni Farcas pot sa se laude degeaba. Iar cine este ”maretul” Farcas ne-a descoperit Dumnezeu:
http://glsa.ro/arad/127569-consilierul-pd-l-ioan-farcas-n-a-reusit-sa-termine-opt-clase-dar-a-fost-trimis-in-consiliile-de-administratie-a-trei-scoli.html

In Romania nu exista decat o singura religie care sa se murdareasca cu de-astia. Ia ghiciti, la care ma refer?
https://www.youtube.com/watch?v=2S00zF5rTb0

A doua seara cand iar au petrecut pana tarziu in noapte am chemat politia. Nu i-a venit sa creada politistului cand i-am spus cum se comporta si i-am aratat ce faceau (i-am filmat).

Alta data au tinut un cal (sau mai multi, nu stiu) si nu le-au curatat, de s-a imputit locul unde sunt tiganii pocaiti. Sa ii duca sa se balege in secta-satra Maslinul a lui Vasile Plop sau in studio la radio altfm, ca vad ca unii nu mai pot de grija si de dracul tiganilor pocaiti. (ar fi trebuit sa scriu ”de dragul”?)

Numai unii betivani mai sunt asa petrecareti ca tiganii penticostali. Cand un betiv pune sa urle muzica si tiganii penticostali pun sa urle muzica: ”Noi suntem biserica” - se vede ca voi sunteti gunoaiele strazii. Macar betivanii petrecareti nu sunt escroci si hoti ca voi, tiganilor pocaiti. Si betivanii nici nu se lauda la radio altfm la emisiunea lui Toni Farcas cat sunt ei de sfinti, cum faceti voi. Unii isi dau slava altora!!

Il slujesc pe satana prin vietile lor de salbatici, hoti, petrecareti, apoi merg la ”biserica” lui Vasile Plop si fac pe sfintii. Pana nu am chemat politia la ei faceau petreceri permanent, de se auzea muzica lor spurcata pana la coltul strazii. La astia penticostali vin si tigani din lume, care incearca sa ii dreseze pe ”pocaiti”. Cei din lume sunt mai cu obraz, mai cu rusine, nu sunt asa salbatici, petrecareti si nu am auzit sa fie asa hoti ca cei pocaiti.

Ne bucuram cu totii cand starpeste Dumnezeu pe careva dintre ei. Si atunci se pun pe facut petreceri de priveghi cu muzica care urla pana tarziu in noapte, de blestema oamenii de Dumnezeu din cauza lor.

Daca vechii penticostali ar fi fost asa murdari si inapoiati mintal ca sa se linga in fund cu asemenea specimene (ma refer la intreaga tiganime penticostala, Toflea si aiurea), credinta s-ar fi pierdut pe drum. Credinta curata a fost data sfintilor, nu lingailor. Va atrag atentia ca exista un blestem: ”Pe cel ce zice celui rau: Tu esti bun ....” Dumnezeu nu se lasa batjocorit, nu la judecata si nu in vesnicie!

Anonim spunea...

In fiecare zi noi trebuie sa va suportam tiganii vostri spurcati penticostali la care ziua le urla muzica in curte iar noaptea urla prin curte uneori pana dupa miezul noptii. Sa fiti blestemati in Numele Domnului toti cei care ati organizat sau organizati petreceri religioase pe stadion cort etc pentru ei, cum ii invatati voi sa fie asa sunt.

Anonim spunea...

sa fiti blestemati in Numele Domnului cei care ari vandut religia penticostala tiganilor pe bani! s-ar suci in mormant inaintasii vostri daca ar sti ce ati ajuns!

Anonim spunea...

Vasile Plop, nu esti pastor adevarat, pentru ca pastorii penticostali nu vor sa aiba in biserici oameni multi si rai, ci oameni de o anumita calitate. Nu ai facut altceva decat sa atragi multe deseuri umane, i-ai invatat sa stea cuminti si sa para sfinti. Ai avut tupeul sa te lauzi cu ei inaintea fostului Presedinte si actual ai CP si la cine ai mai gasit de fraieri sa te creada. De ce nu ne chemi pe noi, vecinii tiganilor pocaiti, care ii cunoastem din viata de fiecare zi? Pe noi, pe care ne-au furat ei si puradeii lor. Pe vecinul care dupa 10 noaptea i-a amenintat ca cheama Politia ca urlau puradeii la el la geam. Sau pe alt vecin (care nici macar nu are gard comun cu ei, este dincolo de noi) satul si el de galagia si salbaticia tiganilor vostri. Nu esti pastor penticostal adevarat, NU AI VRUT sa produci oameni de calitate, ci multi si rai cu care sa te lauzi! Asa sa iti ajute Dumnezeu, dupa cum ai lucrat, aici si in vesnicie! Ai inselat pe oameni, pe Dumnezeu mai putin. Ai vandut religia penticostala tiganilor pe bani, pentru ca ti-ai luat salariul degeaba.
Doar o sa dezinfecteze Dumnezeu odata cartierul de voi!

Anonim spunea...

Sa putrezesti in chinuri cu tiganii tai penticostali salbatici, Vasile Plop! Cum i-ai invatat (la tentativele de petreceri religioase) asa se comporta! Si nu te lauda ca in secta-satra voastra au fost vorbitori baptisti, ca aia au fost doar uscaturi de la baptisti. Daca faci un sondaj care este cea mai imbecila religie care a poluat vreodata Romania, nu va iesi ca este cea baptista. Cat a trait tatal meu bolnav nu a avut liniste din cauza voastra, asa ca sa putreziti in chinuri de boala lui Irod toti cei care ati contribuit la tiganizarea religiei penticostale, dupa ce veti primi semnul 666, daca nu faceti tot ce va sta in putinta sa va dezinfectati religia de ei, macar cat ati murdarit-o!

Anonim spunea...

Toată vara țiganii voștri penticostali au adus alți țigani penticostali, la fel de petrecăreți ca voi! Și iarna iar n-am avut liniște, de voi. Pe străduțele din jur, unde sunt țigani din lume se vede că sunt oameni, după comportamentul lor, că nu sunt scandalagii, petrecăreți și hoți ca țiganii numiți penticostali (doar cu numele și atât). Ați făcut prozeliți, că ucenici n-ați vrut să îi faceți. Doar va dezinfecta Dumnezeu omenirea de voi și de iubitorii de țigani penticostali, că partea fericită a veșniciei o va dezinfecta cu siguranță!

Anonim spunea...

Numai ce derbedeii au anuntat ca vor sa faca petrecere tiganeasca ”penticostala” pe stadion si iar s-au apucat ”sfintii” sa petreca cu muzica lor spurcata. Vasile Plop, nu vii sa ii lingi in fund si pe astia?

Anonim spunea...

Atata bucurie sa aveti voi cei care faceti, sunteti invitati la petrecerea pe stadion cata bucurie am avut noi de vecinii tigani penticostali! Trebuie sa va suportam mizeria tiganeasca in fiecare zi. Sa nu va mai rabde Dumnezeu pe cei care spurcati tara cu ei!

Anonim spunea...

Si eu pot sa spun cine sunt tiganii penticostali (ca ati stiut sa va laudati la radio, adica public) si de unde sunt motivele de blestem pentru penticostali: de la voi.
https://blestemulintrepenticostali.wordpress.com/2016/03/31/secta-oaze-de-viata-cum-nu-se-fac-evanghelizari/

Anonim spunea...

Felicitari ca ne-ati mai spurcat inca odata cartierul cu petrecerea pe stadion in primavara. Politia trebuie sa vina in fiecare zi acasa la tiganii penticostali petrecareti? Nu i-a venit sa creada politistului cand i-am spus ce fac ”sfintii” penticostali, ca se vede ca Vasile Plop (idolul tiganilor penticostali) stie doar sa ii invete sa petreaca. O singura religie din Romania a produs asa ceva. Cand aceasta religie a sarbatorit Rusaliile (sarbatoare in primul rand a acestei religii datorita obsesiei pentru ceea ce numesc ei Duhul Sfant), Dumnezeu a trimis ploi puternice, furtuni, grindina mare. S-a saturat Dumnezeu de murdarirea Romaniei de catre penticostali prin spurcarea cu manele ”crestine”, cu salbaticia si petrecerile tiganesti. Daca datorita voua, penticostalilor, vine mania lui Dumnezeu peste Romania (cea mai decazuta religie), sa va dea Dumnezeu ce v-ati ales doar voua, inca de aici de pe pamant. In vesnicie Dumnezeu nu va pierde!

Anonim spunea...

Odata cu inceperea petrecerilor tiganesti religioase in august, au inceput si ”sfintii” pocaiti sa petreaca. Toti cei care in ultimul timp au participat la petrecerile lor, le doresc sa se bucure de petreceri si de banii lor cam cat s-a folosit iuda vanzatorul de cei 30 de arginti (sau chiar mai putin, el a trecut in vesnicie inainte de ... veti vedea ce).

Anonim spunea...

Sa fiti blestemati in Numele Domnului toti cei care murdariti religia penticostala cu tiganii si tigania pentic. Sa dezinfecteze Dumnezeu cartierul de satra voastra (biserica fara Dumnezeu), de voi si de petrecerile si scandalurile voastre! Noi nu putem avea liniste la noi acasa din cauza lor. De Pasti s-au strans niste spurcati, au pus muzica lor tig si s-au pus pe urlat si chiuit. De multe ori si in aceasta primavara a trebuit sa ascultam mizeriile lor asa-zis muzicale. Din cauza lor au plecat binecuvantarile (au mai ramas putine) dintre penticostali. Tiganii din lume, chiar unde au facut galagie si petreceri, s-au mai potolit, numai astia penticostali nu se opresc din petrecut, dupa cum ii lucreaza satana.

Anonim spunea...

Noi nu avem obligația sa va ascultam ore in sir spurcaciunile muzicale ale tiganilor care se pretind penticostali si ale salbaticilor din famiile lor. Sa fiti blestemati in Numele Domnului toti cei care ati participat si contribuit la tiganizarea religiei penticostale si astfel la murdarirea ei. Sa fiti blestemati cu blestem de cuiele si de Sangele Domnului Isus!