marți, 23 noiembrie 2010

CRAINICII ÎMPĂRĂŢIEI - ION ADRIAN



Dacă îmi aduc bine aminte, pe Ion Adrian l-am văzut doar în câteva rânduri înainte de ziua în care a fost ordinat păstor la Gurahonţ, dar totuşi mi-a fost suficient să văd în el un om cu mare potenţial pentru lucrarea lui Dumnezeu. L-am văzut plin de respect pentru cei între care slujeşte, chiar dacă cei mai mulţi dintre aceştia sunt oameni de condiţie modestă. Şi drept e, respectul impune respect. Am stat de vorbă cu alţi colegi de slujbă ai lui Adrian şi de fiecare dată am auzit cuvinte de sinceră apreciere pentru el.
Nu mai ştiu anul în care a absolvit ITP-ul, dar ştiu că de atunci încoace nu a mai lăsat cartea din mână, ci a continuat să se pregătească spre a fi de folos altora. Ceea ce impresionează la el e modestia, şi asta îl face un agreabil partener de discuţii. Înainte de predică mi-a zis cu oarecare emoţii: "Să nu vă aşteptaţi la revoluţie de la predica mea", lăsându-mă să înţeleg că îşi cunoaşte bine limitările ca om. În fond, toţi le avem, dar nu toţi avem smerenia de a ni le recunoaşte. Trebuie să mărturisesc că am fost plăcut impresionat să văd în Ion Adrian un foarte eficient predicator. Nimic sofisticat în mesajul lui, ci un cuvânt simplu şi foarte relevant pentru cei cărora le-a predicat. Ilustraţiile bine alese au făcut mesajul său foarte uşor digerabil, iar stilul său dinamic şi motivator au creat interes în toţi cei cărora li s-a adresat.
Am văzut în Ion Adrian un om pus în slujba lui Dumnezeu, un om dintre oameni, cu un mesaj pentru oameni. Cu alte cuvinte un predicator relevant, pe care cred că Dumnezeu îl va folosi mult în lucrarea Împărăţiei Sale.

4 comentarii:

Nelu spunea...

Comentatorului anonim îi sugerez decenţă dacă vrea să-i fie luate în seamă comentariile. Şi de asemenea curajul de a ieşi de sub perdeaua anonimatului i-ar sta mai bine. În rest Domnul să-i dea înţelepciunea care vine de sus.

robert spunea...

Dolofanului din imagine i-ar sta bine daca ar fi serios la anvon. „Tara arde” iar el nu mai poate de ras...
Predicatori de „carton” la tot pasul.

marian hutanu spunea...

Un predicator simpatic si la propriu si la figurata. Chiar daca a fost surprinsa fotografia intr-un moment mai vesel, nu trebuie dramatizat deoarece asemenea momente avem fiecare din noi in viata.Un predicator de exceptie ca el trebuie intotdeauna apreciat.
Va felicit si va doresc binecuvantarea Domnului.

marian hutanu spunea...

Rectificare:figurat in loc de „figurata”-greseala de tipar