duminică, 8 martie 2009

BISERICI PENTICOSTALE - "GLORIA" ARAD - BUJAC




Biserica "Gloria" este o biserică penticostală a cărei istorie se duce departe spre începuturile penticostalismului românesc, ceea ce înseamnă că este o biserică bine consolidată spiritual şi relaţional. În această perioadă biserica este în construcţie şi după cum arată noua construcţie se pare că această biserică are şansa de a deveni biserica fanion a Cultului Penticostal. De departe se conturează a fi o construcţie enormă care va oferi suficient spaţiu pentru toate activităţile unei biserici moderne.
Serviciul de evanghelizare la care am participat în această seară a făcut ca demisolul bisericii, enorm şi el, să fie arhi-arhiplin.
M-am bucurat să văd contribuţia la închinare a multor credincioşi din Bujac după chemarea dată lor de Domnul. Corul de fete, corul mixt, corul bărbătesc, grupuri vocale diferite şi ce să mai zic de fanfară. Nu m-am dat niciodată în vânt după fanfare, dar la Bujac fanfara este ceva cu totul special. Cântarea fanfarei nu te lasă să aluneci cu gândul spre altceva de la muzica ei. Doru Oniţiu, un dirijor cu multă experienţă a făcut fanfara din Bujac să aibă un loc incontestabil în fruntea clasamentelor muzicii creştine de gen.
Pastorul bisericii Gloria, fratele Moise Ardelean, un om serios cu Dumnezeu şi cu slujba încredinţată lui de Domnul, şi-a pus din plin amprenta asupra bisericii pe care o păstoreşte, şi despre care pot spune că este caracterizată şi ea de multă seriozitate în închinare şi în lucrare.
Astăzi alături de cântarea de laudă a fost predicat mesajul "Marea dramă a autoînşelării", desprins din Gal.6:7-9.
A fost o zi specială pentru mine deoarece m-am bucurat de o frumoasă părtăşie cu fraţii din Bujac, a fost manifestată minunata prezenţă a lui Dumnezeu şi a fost şi ziua păstorului Moise Ardelean pe care îl preţuiesc mult. Oare câţi ani o fi împlinit?


33 de comentarii:

Anonim spunea...

sa va ajute d_zeu sa terminati aceasta biserica unde am crescut si unde ma simt foarte bine pace voua

Anonim spunea...

este trist sa vedem ca pastori ca Vladimir Pustan, Florin Ianovici care lucreaza cu putere prin Duhul Sfant sa nu poata sa aiba o slujire in aceasta biserica.

padre spunea...

din "pacate" vladi si ianovici au indraznit sa se ridice impotriva sistemului prin mesajele lor si normal ca au trebuit pusi cu botu pe labe. Dumnezeu sa le dea putere sa treaca peste toate. cat despre sistem... Domnu sa aibe mila de noi. ce bine ca mantuirea nu vine la gramada...

Anonim spunea...

pace voua...ma bucur sa vad imagini de la biserica unde am crescut,Domnul sa va binecuvanteze si sa-i cantati in continuare spre Slava Lui...si cladirea sa se term cat mai repede...

Anonim spunea...

Sunt de-a dreptu socat cum ziceai ?Biserica "fanion" hai ca asta-i buna cine te-a platit sau lucrezi la cult .... ia intreaba putin prin tabere care-s cei mai mari scandalagi,batausi s.a.m.d biserica fanion ,unde sunt bujacanii avem scandal,cine trage sforile prin tot cultul fratele MOISE .... Da parca nu de mult s-au rupt si au plecat vreo 300 de sportani ca n-au mai rezistat.... FANION ziceai ? aproape m-ai convins...

Anonim spunea...

asa prezentare ai facut,parca a fost al 13-lea congres ....ce cadou a primit fratele ?

Anonim spunea...

Pace...cu permisiunea ta, vreau sa te corectez in legatura cu dirijorul fanfare bisericii Gloria...Se numeste Doru ONITA...si ma bucur ca iti place muzica de fanfara a bisericii noastre, Dumnezeu ne-a binecuvantat cu un dirijor cu foarte multa rabdare...pana acum Fratele Doru a format foarte multe generatii de fanfaristi in biserica si sunt sigur ca acei fanfaristi sunt de acord cu tine...Fi binecuvantat

happy spunea...

fac parte din biserica de la bujac de peste 15 ani.sant constiienta ca intr-o turma nu pot fii numai oi albe.fratele Ardelean este o pers ce merita foarte mult respect si sa nu uitam ca faptul ca Domnul l-a pus pastor in bujac nu e un lucru lipsit de importanta.haideti sa nu mai fim asa rautaciosi intre noi,acum cand trebuie sa fim uniti,de unde atata invidie?atat egoism si mai ales atata critica??cu totii trebuie sa ne pocaim cu adevarat nu doar bujacul!sa dovedim cu adverat ca noi suntem pocaiti...si cel mai important sa invatam sa nu vedem doar defectele ci calitatile,ptc pana l o adica suntem frati...nu?

Anonim spunea...

ce judecati atata pe uni si alti oare o sa fiti binecuvantati daca judecati atat si barfiti ?? inca nu vati saturat de atatea lucruri in care le auziti tot timpul mai bine invatati -va sa fiti voi oameni apoi vedetiva de viata voastra,, ca si asa sunt trecatoare si vin altele....si....nu se stiee cew vine peste tine
asa ca bucurate de fiecare din biserica ta pana ii
sii,, cat despre fratele Doru Onita sa va fie rusine ca???.........habar nu avetii de cate ori a lasat de la el si o lasat capu in jos si o mers mai departe
ca .......... nu are r. s. m.
vb

Anonim spunea...

Fratii Pustan si Ianovici vor predica la evanghelizarea din martie 2011 din Biserica noastra. Nu mai vorbiti doar de dragul de a critica daca nu sunteti in cunostiinta de cauza. Cat despre "batausii" din Bujac, generatia aceea a trecut de mult fratilor. Domnul lucreaza si schimba inimile. Cat despre cei 300 de "spartani" nu stiu de unde ai auzit asta. Initial au mers vreo 15-20 apoi s-au mai alaturat altii lor. Dar nu au intrecut numarul 100. Ce sa mai vorbim de 300 :-j Domnu sa va binecuvinteze pe toti si sa va dea intelepciune, de care avem nevoie cu totii. AMIN

Anonim spunea...

nu sunt din biserica Gloria dar am copilarit o perioada acolo,iar despre faptul ca sau dus o parte din tineri ,ma bucur,erau generatia mea pe care ii cunosc foarte bine,pe o parte din ei,si nu au dat dovada niciodata ca sunt copiii lui D-zeu,si din pacate nici acum ,pentru mine sunt niste RAZVRATITI dupa cum le este si porecla ,dar foarte bine ca ati scapat de ei ,dupa cate stiu biserica este mai spirituala de cand au plecat.e jalnic ce se intampla acolo ,pt nimica in lume nu m as duce acolo.mai bine ateu decat asa ca ei ca tot acolo ajung si ei si ateii care macar nu se complica sa faca pe religiosii.

Anonim spunea...

cand tinerii nu sunt seriosi ,nu se tin de biserica o mare vina au parintii,ei sunt in multe cazuri de vina pt ca le tin partea de cele mai multe ori.nu pastorul,dirijorul sau altcineva.dak te ei ca pastor de vreun tanar din biserica imediat sar parintii de fund in sus ca arsi ,nu cumva sa te ei de copilul lor ,care mai tarziu ajunde vagabond si face de rusine biserica.

Anonim spunea...

sunt plecata de f multi ani din Arad,respect mult pt fratele Moise,si toti cei care conduc cor fanfara ,le multumesc pt tot ce fac,si ma bucut orir de cate ori ajung la voi in biserica,abia astept sa ascult un cor bun,o fanfara buna,ma simt bine la voi,am auzit k la cei care au plecat e un fel de circ,lasatii in pace,ei vor fi judecati in cer fiecare in parte,nu vor mai putea da vina pe nimeni,fiecare e raspunzator in dreptul lui ce face,Domnul sa fie cu voi sa va intareasca,,in fiecare biserica sunt si uscaturi,voi ati cam scapat de ele,asta e adevarul care il vede toata lumea,nu va simtiti vinovati cu nimic,sa l slujesti pe Domnul poti si din ultima banca,nu exista motive de a pleca dintr o biserica a lui Dumnezeu.dar dak vrei sa fi vedeta si bagat in seama sau bagate in seama mai nou umbla pe caile placute ochilor tai............

Anonim spunea...

Este foarte trist cand unii se zbat sa ajunga in functii(care au fost de ei inventate) si nu se straduiesc sa slujeasca,asa cum le cere Domnul Isus Hristos.Pentru ei mai important este sa faca parte din asa zisele ,,comitete de conducere " ale comunitatilor locale care formeaza Biserica Domnului.Pentru ei,Biserica este ,,biserica noastra" si se comporta ca atare,taind si poruncind ca pe mosia lor personala.Dupa ce au ajuns in acele locuri de slujire tragand sfori,incitand la razmerite in numele democratiei lumesti si nu a Voii Tatalui Ceresc,au inventat regulamente pe care le modifica dupa interesele proprii si inventeaza moduri de a se sustrage de la realegeri,ca nu cumva sa nu aiba voturi suficiente(vezi procedura de a cere confirmarea bisericii).O alegere corecta este aceea in care biserica ROAGA pe Dumnezeu sa numeasca pastorul si ceilalti slujitori prin tragere la sorti,nu prin vot omenesc influentat de campanii electorale in care sunt cumparati si inselati prin propaganda toxica(vezi Bujacul).Toti cei ce alearga dupa pozitii de vedete sunt sub influenta unor duhuri necurate,mint,perie pe ulul sau pe altul care au influenta,dar nici unul nu pliaca in misionaria in locuriaride,sa vesteasca Anul de indurare al Domnului si sa traiasca in conditii precare,sa fie batuti,ponegriti,in lipsurietc.ci stau in locatii formate deja de altii,cu venituri grase,cu deolasari in alte tari,ocupa tot felul de functii pe care si le prezinta fara rusine,merg in strainatate pe banii Bisericii,(unii merg la lucru in SUA cateva luni pe an-pot sa spuna ca au fost in concediu neplatit in acel timp?daca nu,inseamna ca sunt si hoti si evazionisti).Sunt atat de avizi de putere incat nurespecta Voia Domnului si daca la o alegere pt.functii nu reusesc,insista in mod nesimtit in pofta pacatoasa de a ajunge acolo unde crede el ca este varful aisbergului,sinu se gandeste ca aisbergul se topeste si il prapadeste.Sa ne rugam sa-i trezeasca Dumnezeu pe cei cu astfel de ganduri,pana nu este prea tarziu.AMIN!

Anonim spunea...

Pace voua.

Nu pot sa cred ca exista atata rautate in inimile unora dintre voi. De ce ar fi primit fratele acesta vreun cadou pentru ca a scris ceva frumos de o biserica? Nu cred ca vreun pastor s-ar preta la asa ceva.

In primul rand, in Biserica Gloria nu au loc campanii electorale. Cel putin, fratele Moise nu este asa. Si multi stiti ca a fost ales pastor de insusi Dumnezeu printr-o lucrare minunata. Ca sunt si altii care vor sa ajunga in functia de pastor, asta e altceva.

In al doilea rand, nu exista batausi si scandalagii si altii de felul acesta. A fost intr-o generatie anterioara un grup de smecheri care din pacate s-au comportat necivilizat de multe ori, dar de acolo si pana la a defini biserica noastra ca fiind o producatoare de scandalagii e cale lunga.

Eu chiar am ramas socata de felul in care v-ati exprimat unii dintre voi. Chiar nu cititi Biblia? Barna din ochi, si celelalte pilde chiar nu inseamna nimic pentru voi? Cred ca ar trebui sa fim un pic mai buni, sa ne straduim. Stiu ca e greu, dar se poate. Si Domnul Isus ne cere asta.

Daca e sa asculti toate zvonurile si barfele, nu e bine niciunde. Cred ca cel mai bine e sa privim cu totii spre Domnul, nu spre cel de langa noi.

Cat despre cei care s-au desprins ca nu au mai suportat... ei bine, este adevarat ca nu au mai suportat faptul ca "nu aveau voie" cu muzica gen rock cu lumina stinsa, dantzuieli, serate si baluri mascate de Revelion.

Anonim spunea...

dar cin o plecat din biserica va rog postati si atunci veti vedea adevarul...

Anonim spunea...

oare sa nu fie asta lucrarea care o avuto fratele moise ardelean la biseirca betel arad????aldata luati bine seama.

Anonim spunea...

ooo, da, am auzit ca sa insurat fiul lui pastorul de la biserica pentecostala din bujac...Domnul sa le dea intelepciune si intelegere

Anonim spunea...

biserica prin harul lui Dumnezeu este gata, si vreau sa adaug ceva persoanei care se pare este foarte suparata pe biserica noastra, cei pe care ii numesti scandalagii s-au insurat si sunt la casele lor, ceea ce a fost acum cativa ani buni a ramas in urma, generatiile s-au schimbat, a avut Domnu grija sa-i smereasca :) ... consider ca dpdv spiritual suntem o biserica unita si incercam sa ducem lucrarea Domnului pana la capat. multa pace

Anonim spunea...

Cuvantul Domnului pentru pastorul Ardelean: "Iti voi da izbavirea prin cine nu te astepti"

Anonim spunea...

Nu inteleg ce bine v-a facut voua pacaliciul de Pustan cel-bun-de-gura, fost betivan fara cei sapte ani de acasa si ramas scandalagiu, care nici macar nu prea isi da seama ce face. Face de ras religia penticostala pe unde bantuie. Ce zice unul despre Pustan: "ne-a mărturisit că este grav bolnav şi că uneori uită ce face" L-am banuit de mult timp ca nu stie ce face. A participat la O noapte de veghe împreună cu preacurata, se pare ca veghea penticostalilor nu ii mai este suficienta. Se vede ca idolatria nu l-a ajutat pe Pustan nici aici, nici in vesnicie. Ba mai mult chiar "sfantu" populist Pustan a zis ca trezirea in Romania va incepe de la ortodocsi, adica a facut ceva pe voi si pe religia voastra! Asa multa scarba are impotriva penticostalilor indracitul ala de Pustan iar voi il admirati! Duceti-va dupa Pustan, sa puna un prosop pe o grebla si sa se inchine: "Sfanta Tetraciclina apara-ne si pazeste-ne" si "Sfanta Grebla facatoare de minuni miluieste-ne" A inceput sa il pedepseasca Dumnezeu pentru ceea ce face! Nu se lasa Cel Viu batjocorit la nesfarsit inaintea oamenilor!
Aici sunt informatii despre el si o luare de pozitie foarte corecta:
http://ioanjoldes.wordpress.com/2011/11/30/adevarul-servit-impreuna-cu-otrava/
http://ioanjoldes.wordpress.com/2011/12/02/incercarea-de-a-minimaliza-raul/
Zice unul care ii era coleg: "Imi aduc aminte de Pustan pe cand era student la ITP si canta sub dus, pe un scaun, ” Ave Maria ” pana se termina apa calda. Apoi iesea ,(), cu prosopul pe umar, cu aceeasi “cantare” pana intra in camera lui. Vad ca pe la catolici si ortodocsi nu o canta,inca. Ar trebui s-o faca , oricum, o stie bine. Si ar face impresie . Si ar fi si tacamul complet. A, i-ar mai trebui si un rozar. Poate se gasesc atatia bani la Ciresarii lui sa-i procure unul." "Cum ai căzut din cer, luceafăr strălucitor, fiu al zorilor!"
Admiratorii Pustanului faceti-va tablou cu mutra lui, lipiti-l deasupra patului si seara va inchinati inaintea lui: "Inger ingerasul meu" si se va face o minune (o sa va calce trenul).
Pustan nu are caracterul lui Dumnezeu, nu este bland si linistit, ci un scandalagiu care face de ras pe unde umbla credinta data sfintilor odata pentru totdeauna. Dupa el iese doar scandal! Dupa faptele lui sa ii rasplateasca Dumnezeu pe el si pe admiratorii lui, multi scandalagii ca el! Pustan face certuri intre frati, de aceea a ajuns sa fie urat de Dumnezeu (dupa cum zice Sfanta Scriptura). Fara el, Cultul Penticostal era mai linistit. In Numele Domnului Isus sa dea Dumnezeu din nou liniste, fara Pustan.
Il felicit pe Miazabalt, sa il binecuvanteze Dumnezeu pentru gandurile bune din comentariile de bun simt scrise pe internet!

Anonim spunea...

Il felicit pe domnul pastor Ardelean pentru inteligenta de care a dat dovada cand s-a distantat de Pustan.
Sa ii dea Dumnezeu si in viitor taria sa reziste presiunilor si inteligenta sa nu se murdareasca si cu altii, cu cine nu trebuie.
Celor cu scandalul si presiunile le-am dorit deja, si sa le franga Dumnezeu vlaga si cheful de scandal!

Anonim spunea...

Penticostalilor, vad din comentariile voastre ca sunteti oameni normali si intregi la cap (si la credinta).
In Biblie scrie ca la o predica prelungita a apostolului Pavel un tanar a cazut de pe geam. Stiti de ce? Visa la Pustan, si baldabac.

HORATIU-LUCIAN spunea...

In Matei 24:23-26, prin descoperire divina stim foarte clar, că Duhul Sfânt este Cel care lucrează acum, iar prorocii şi hristoşii falşi pretind că Îl au. Unşii din timpul sfârşitului vor lăsa aşa o impresie biblică, că Domnul a trebuit să dea avertizarea: ,,Căci se vor scula hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi” (Matei 24:24). Se pune întrebarea: Sunt ei din Dumnezeu? Sunt ei născuţi din nou (1 Ioan 5:18-21)? Sau sunt greşiţi în interiorul lor, în învăţăturile lor şi pe o cale greşită conform tradiţiei lor şi răstălmăcesc fiecare Cuvânt după cum doresc? În acest caz se adevereşte şi astăzi ceea ce le-a spus Domnul atunci cărturarilor: ,,Pentru ce nu înţelegeţi vorbirea Mea? Pentru că nu puteţi asculta Cuvântul Meu…Cine este din Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; voi de aceea n-ascultaţi, pentru că nu sunteţi din Dumnezeu” (Ioan 8:43+47). Adevărata Biserică a lui Isus Hristos, pe care El însuşi a răscumpărat-o (1 Petru 3:18) şi pe care El însuşi o zideşte (Matei 16:18), se întoarce înapoi la început, la Cuvântul care este vestit de la Rusalii (Fapte 2), la învăţătura care a ieşit din Ierusalim, de pe muntele Sion (Isaia 2:3; Fapte 2). Cu adevărat - astfel trebuie accentuat de fiecare dată - în Biserica celor întâi născuţi (Evrei 12:23) prima şi ultima predică, primul şi ultimul botez în apă, primul şi ultimul botez cu Duhul, toate darurile Duhului, toate roadele Duhului, toate slujbele, vor fi identice. Toate lucrurile vor fi readuse în starea originală. Fiecare învăţătură şi fiecare practică adeverită de Scriptură, sunt modelul pentru Biserica nou-testamentară (Fapte 2:42), deoarece Cuvântul lui Dumnezeu rămâne în veci (Isaia 40:8; 1 Petru 1:25).

Anonim spunea...

Poate sa ma ajute cineva sa iau legatura cu fratele Doru Onita pentru un eventual schimb de partituri?
Va multumesc.

Anonim spunea...

fratilor nu va certati ,mai bine cautati-L pe DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS

Anonim spunea...

De ce il uraste Dumnezeu pe Pustan? Pentru ca starneste certuri intre frati (asa zice in Biblie).

Ce au ajuns sa faca razvratitii:
http://www.youtube.com/watch?v=XXTNORLzaEQ

asa veti ajunge si voi, razvratitii iesiti din Biserica Gloria, daca continuati asa (sau mai rau).
De asta zice Dumnezeu despre razvratiti: Sa nu ai mila de ei... Pentru ca atrag si pe altii si ii duc in razvratire si ratacire.

Anonim spunea...

pentru 10 martie 2010, 16:15 din pacate Pustan slujeste dracilor (demonilor) in timp ce starneste certuri intre frati si scandaluri. Este o rusine ca Ianovici a ajuns in varful CP. Odata ce s-a dat cu razvratitii, ce mai vrea? Sa il mustre Domnul! Astia slujesc cu puterea de inselare a celui viclean, nu prin Duhul Sfant!

pentru 17 martie 2010, 20:32 daca mantuirea ar veni la gramada si tu ai avea o sansa de mantuire

pentru 29 iunie 2011, 15:29 ia-te de mana cu Pustan si duceti-va pre pustii. Drum bun.

pentru 10 septembrie 2011, 15:46 ba da, a primit o ciocolata mare si gustoasa, si un tort din fursecuri cu crema de capsuni si frisca deasupra, inca se mai linge pe degete cand isi aminteste... Peste o luna va fi ziua de nastere a pastorului vostru. Voi ce ii veti da? Eu ii voi face o surpriza placuta (chiar mai multe, dar mai mult pentru Biserica decat personale).
Ce nu au avut voie in Biserica voastra normala se vede foarte bine in videoclipul din comentariul de mai sus - potrivirea este excelenta!

pentru 14 noiembrie 2011, 13:01 ei s-au facut de treaba pentru ca nevestele lor bombonelele ii tin sub papuc

pentru 4 februarie 2012, 20:59 Uneori trebuie sa luptam pentru credinta data celor sfintiti odata pentru totdeauna

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Nu mai vorbiti fratilor pe nimeni de rau.Nu mai ridicati pe nimeni in slavi si nu mai coborati voi pe nimeni.Mai degraba s-ar cerceta fiecare pentru ca de modul cum vor lucra pentru Dumnezeu asa isi vor primii plata aici si rasplata dincolo.Indepartati demagogia,invidia,popularitatea,slava desarta,multimile cu banii lor cu tot si atunci Cultul isi va revenii.Chiar nu vedeti cati lucratori au pierdut si i au avortat ,chiar nu vedeti cate biserici au iesit din cult.Lasati sa lucreze Domnul si nu faima,popularitatea,si banii.

Cesaris spunea...

foarte "frumos" va relationati intre voi,......penticostalilor,n-am ce zice.!!!! - @ - halal exemplu dati oamenilor din lume sa vina la Hristos.!!!!! - @ - rusine voua.!!!!

Anonim spunea...

Vedem aici http://parerile.blogspot.co.uk/2009/02/crainicii-imparatiei-moise-lucaci.html despre un om care a pus suflet in ceea ce facea si predica. L-a ridicat pe individul care a dat comentarii aici (Sorin Monu), dar care l-a trădat și și-a făcut o șatră ”religioasă”.
Vă mirați că de unde este blestemul peste penticostali? Din iubirea pentru cei răi. Ei murdăresc religia penticostală și bunul nume pe care îl aveți.
Unde este acum pastorul iubitor de Monu? Vedeți aici: https://crestintotal.ro/2013/12/12/pastorul-moise-lucaci-a-plecat-la-domnul-in-urma-unei-grele-si-indelungate-suferinte/
Vă întrebați de unde vă vine blestemul?

Anonim spunea...

Ca veni vorba despre unii care nu suporta normalitatea manifestarile din biserici, sa vedem ce au facut (ajuns) unii care si-au tras o "secta":
https://www.youtube.com/watch?v=y0qHC8w-Vk4
pe la inceput (minutul 13) petrec.
A scris cineva sus ca ”Vladimir Pustan, Florin Ianovici care lucreaza cu putere prin Duhul Sfant ...” - au avut inclinare spre razvratiti si impotriva normalitatii (daca ar fi stiut aprecia binecuvantarile normalitatii, am fi stiut practic ca pot fi de la Duhul Sfant, asa ...).