sâmbătă, 14 martie 2009

BISERICI PENTICOSTALE - CĂRPINIŞ JUD. TIMIŞ



Astăzi am luat-o la drum spre Cărpiniş că să-mi caut fraţii şi surorile în Domnul. Chiar în faţa bisericii din localitate stătea poliţia de frontieră. M-au oprit, mi-au cerut să mă legitimez, dar înainte de a apuca să scot actele m-au întrebat unde merg. Le-am răsuns scurt: "Vis-a-vis". " A la biserică, vă rog poftiţi" Nu au mai vrut să-mi vadă actele. Are trecere încă biserica în faţa unora.

Biserica era plină, chiar dacă era sâmbătă seara. Cărpinişenii preţuiesc astfel de evenimente cum sunt serile de evanghelizare. Balconul era plin de copii, iar sala de jos era plină de fraţi, surori şi nu numai. Erau nu puţini prieteni ai bisericii, ortodocşi şi de alte credinţe şi necredinţe, oameni care au fost în această seară expuşi mesajului Evangheliei. S-a predicat despre ultimul semn făcut de Domnul înainte de moartea sa pe cruce şi anume vindecarea lui Malhu care rămăsese cu o ureche în urma râvnei lui Petru.
Se cântă tare la Cărpiniş. Acordeoane, alămuri, voci de copii şi de adulţi toate puse laolaltă "to make a joyful noise" crează o atmosferă plină de entuziasm. Se roagă tare bine cărpinişenii şi nu doar rugăciuni de două minute. Rugăciunea lor e ca un foc bine alimentat. Arde bine şi tare. Pastorul Gheorghe Ungur, un om mic de statură dar mare înaintea Domnului ştie să motiveze biserica la apropiere de Domnul.

3 comentarii:

disa spunea...

Chiar daca sunt "criticati" uneori enoriasii, ca doar cand sunt evanghelizari, se imbulzesc cu toti in Biserici, eu pot spune ca atunci ma simt cel mai bine.
E atat de greu sa avem o permanenta "evanghelizare' in Biserica?

Ioan Grosanu spunea...

Personal cred ca menirea bisericii este aceea de a face evanghelizare totdeauna. Tocmai de aceea Pavel ii spune lui Timotei sa faca lucrul unui evanghelist si cred ca noi toti ar trebui sa facem asta. Din pacate evanghelizarea a devenit un eveniment si nu o practica permanenta in unele biserici.

Anonim spunea...

M-as bucura,daca totdeauna ar fi Biserica din Carpinis atat de plina,si nu numai,ci toate bisericile,VII in Hristos!!!Dumnezeu sa ne inmulteacsa tot mai mult,pe toti,de oriunde,din orice colt al lumii...ca bucuria noastra sa fie deplina,iadul fiind golit,iar Cerul fiind umplut de copii lui Dumnezeu!!!