luni, 20 octombrie 2008

EVENGHELIA PE PRIMA PAGINĂ A SCRIPTURII


Evanghelia, vestea bună a lui Dumnezeu, ne-a fost lasată pe paginile Scripturii ca să ne amintească faptul că pentru noi oamenii există întotdeauna o speranţă a mântuirii.

Tot ceea ce crează Dumnezeu este desăvârşit, tot ceea ce a făcut El a fost supus inspecţiei exigente a ochiului divin şi a primit aprecierea „toate erau bune”.

Este surprinzător însă faptul că în versetul 2 din Geneza 1 pământul creat de Dumnezeu este „pustiu şi gol”, ceea ce nu pare a fi un indiciu al creaţiei perfecte a lui Dumnezeu. Ce s-a întâmplat de fapt? Personal cred că totuşi pământul prezentat în Ge. 1:2 nu este pământul aşa cum l-a creat Dumnezeu, ci pământul aşa cum a devenit în urma unui mare cataclism. ( Teoria marelui interval) Acest cataclism prin urmele sale îşi descoperă sursa. „Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.“ (Ioan 10:10) Autorul cataclismului nu poate fi altul decât Diavolul care a fost aruncat de pe Muntele lui Dumnezeu pe pământ. Acolo unde pătrunde Diavolul se instalează pustiul şi golul. Unde intervine Dumnezeu se instalează viaţa din belşug.

Prima pagină a Bibliei, respectiv primele 19 versete din Genesa 1 ne prezintă intervenţia lui Dumnezeu în procesul de restaurare a creaţiei compromise prin căderea Diavolului. Există o reală şansă şi pentru omul a cărui viaţă a fost compromisă de păcat şi această şansă nu este alta decât intervenţia lui Dumnezeu.

I. PRIMUL PAS SPRE RESTAURARE : LUMINA Gen 1:3
Dumnezeu începe procesul naşterii din nou tot prin luminarea celor a căror minte necredincioasă a întunecat-o Diavolul şi în felul acesta oameni care se credeau morali şi fără probleme spirituale, ajung să-şi vadă păcătoşenia şi starea lor de goliciune şi pustietate spirituală.

II. AL DOILEA PAS SPRE RESTAURARE: CERUL Gen.1: 6-8
Omul luminat de Dumnezeu capătă o perspectivă nouă şi anume poate să vadă cerul, viaţa de dincolo. Îşi ridică privirea din humă şi capătă un scop pentru care să trăiască.

III. AL TREILEA PAS SPRE RESTAURARE: RODIREA Gen. 1: 11-13
Preocuparea de a aduce roade plăcute lui Dumnezeu este permanentă în viaţa omului născut din nou. Aşa cum plantele şi verdeaţa cresc în sus, tot aşa creştinul este interesat să crească spre desăvârşire şi să aducă roadă plăcută lui Dumnezeu.

IV. AL PATRULEA PAS SPRE RESTAURARE: CĂLĂUZIREA Gen. 1: 14-19
Creştinul caută mereu să ia seama la semnele pe care i le-a lăsat Domnul ca indicatoare spre cer. Soarele nostru Isus Cristos ne-a lăsat lumina Sa prin Cuvântul Său – Scriptura şi prin slujitorii săi, iar omul nascut din nou ţine cont totdeauna de semnele acestea lăsate de Dumnezeu ca să-l călăuzească.

Orice om are binecuvântata ocazie de a-l chema pe Dumnezeu în viaţa sa şi să-l lase să restaureze ceea ce Diavolul a compromis. Dumnezeu este singurul care garantează o viaţă nouă şi o veşnicie fericită cu El.

Niciun comentariu: