luni, 16 noiembrie 2015

DE TREI ORI AI LUI


Am văzut de curând pe facebook un citat din Michelangelo, care m-a pus serios pe gânduri... Viaţa este darul lui Dumnezeu pentru noi. Modul în care o trăim este darul pe care noi îl facem lui Dumnezeu.”
Isus Cristos are în mod natural drept de proprietate asupra noastră pentru că El ne-a creat. Să ştiţi că Domnul este Dumnezeu! El ne-a făcut, ai Lui suntem: noi suntem poporul Lui şi turma păşunii Lui. (Psalmi 100:3) Împreună cu toată creația, noi îi aparținem lui. Al Domnului este pământul cu tot ce este pe el, lumea şi cei ce o locuiesc! (Psalmi 24:1)
Apoi, Domnul are în mod legal drept de proprietate asupra noastră, și pentru că ne-a răscumpărat. ...Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. (1 Corinteni 6:19-20)
Cu toate că are de două ori drept de proprietate asupra noastră, mă surprinde eleganța cu care ne cheamă să ne dăruim lui. Vă îndemn, dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească. (Romani 12:1)
Asta mă face să înțeleg că Isus Cristos, Domnul, nu are nevoie de noi oricum, ci El ne vrea să ne dăruim lui cu dragoste, să venim la El iubindu-l și să ne trăim viața ca pe un frumos dar, oferit lui din dragoste. Astfel, El va avea și în mod personal drept de proprietate asupra noastră, iar noi vom fi de trei ori ai lui.

Niciun comentariu: