joi, 31 decembrie 2009

BISERICA PENTICOSTALĂ CIL - JUD. ARAD



În penultima zi a anului 2009 am fost la părtăşia sfântă a credincioşilor penticostali din Cil, jud. Arad. Eram acum pentru prima dată prezent în noul lor locaş de închinare, care m-a surprins prin frumuseţea lui. Casa aceasta de rugăciune demonstrează că cei din Cil îşi peţuiesc Dumnezeul şi au făcut ceva frumos pentru Domnul, construind acest locaş. Pastorul Tomuţa, un om cu multă experienţă în lucrarea lui Dumnezeu a făcut ca biserica de aici să rămână în voia lui Dumnezeu şi astfel să fie binecuvântată. Participarea la închinare a celor tineri aduce o binecuvântată prospeţime serviciilor de aici. Biserica din Cil se bucură de toate facilităţile din punct de vedere material şi pe deasupra se bucură de toate resursele spirituale de care are nevoie spre a fi cu adevărat o lumină a cărei strălucire trece dincolo de marginile localităţii ca lumina unui far călăuzitor.

BISERICA PENTICOSTALĂ "FILADELFIA" - SĂCĂLAZ




Pentru penticostalii din Săcălaz, Biserica Filadelfia este un loc în care Dumnezeu toarnă belşug de har şi părtăşia frăţească este aducătoare de multă bucurie. În ultima duminică a acestui an am găsit biserica plină cu oameni flămânzi şi însetaţi după Dumnezeu. Corul de copii, corul tinerilor, adunarea întreagă a făcut să se înalţe cântări de laudă către ceruri, coborând de sus de la Dumnezeu harul care a umplut adunarea.Pastorul Nicu Stoia are în sectorul său de slujire şi această biserică, bucurându-se de ajutorul prezbiterului Ionel Buzilă şi mai nou de ajutorul diaconului Jarda Gicu. Biserica Filadelfia este un punct de reper nu numai pentru localitatea Săcălaz, ci pentru întreaga parte de vest a ţării.


vineri, 18 decembrie 2009

MARTORI AI ACUZĂRII


Costache Ioanid are o poezie intitulată "Judecata", pe care am avut ocazia să o aud recitată de multe ori în copilăria mea. De fiecare dată eram impresionat să aud despre martorii acuzării pe care Dumnezeu îi va aduce la Marea Judecată pentru fiecare dintre făuritorii de scuze ale neslujirii şi necăutării Creatorului.
Zilele trecute, după o părtăşie sfântă cu penticostalii din Bocşa Montană (Eben-Ezer), mi-a fost dat să aud despre o bătrânică din biserica lor, care locuieşte foarte departe de casa de rugăciune şi în fiecare duminică trece peste dealuri pe un drum de 8 km dacă nu greşesc, spre a fi la închinare cu fraţii şi cu surorile de credinţă. Mi se spunea că pleacă uneori la 3 dimineaţa spre a ajunge la locul închinării. Uimirea mea a fost şi mai mare când am aflat că această femeie a lui Dumnezeu are 85 de ani.
Doamne, oare pentru câţi dintre credincioşii comozi ai vremilor noastre, femeia aceasta va fi un martor al acuzării?

BISERICA PENTICOSTALĂ "PHILADELPHIA" NEUDAU - AUSTRIA



La Neudau în Biserica Philadelphia se aduna aproximativ 200 de credincioşi români în fiecare duminică. Păstoriţi de Traian Chira, care este ajutat de diaconul Gheorghe Dancea, închinătorii de aici fac să se coboare atmosfera cerească peste adunarea lor. Oameni flămânzi şi însetaţi după Dumnezeu şi neprihănirea lui, fac eforturi mari ca să vină la locul de închinare, avînd în vedere faptul că unii dintre ei locuiesc departe de Neudau. Am avut ocazia să-i văd la rugăciune, să-i văd la părtăşii tinereşti, la Masa Domnului sau în casele lor şi acestea toate mi-au întărit convingerea că românii adevăraţi fac din închinarea adusă lui Dumnezeu o componentă esenţială a fiinţei lor. Nu că ceilalţi n-ar fi români, dar autenticitatea lor este discutabilă...

marți, 15 decembrie 2009

BE NICE TO OTHERS

Be nice to others because . .
Time will make a difference!




One day, you may not be the "BIG DOG"! just the old dog........

miercuri, 9 decembrie 2009

BISERICI PENTICOSTALE - RECAŞ, JUD. TIMIŞ



La invitaţia pastorului Liviu Câmpan am mers din nou la Recaş, pentru o seară de evanghelizare, în data de 27 noiembrie 2009. De data aceasta biserica era la a doua seară de evanghelizare din această campanie şi alături de credincioşii aparţinători acestei biserici, erau mulţi invitaţi din localitate. Am fost din nou impresionat de implicarea în slujire a copiilor şi tinerilor din Recaş. "Marea dramă a autoînşelării" a fost mesajul predicat din Galateni 6:7-9

marți, 8 decembrie 2009

BISERICI PENTICOSTALE - "LUMINA LUMII"- PARIS, FRANŢA



"Ai noştri tineri la Paris învaţă..." nu, nu despre nodul cravatei, ci să-l cunoască şi să-l slujească pe Domnul. O biserică românească, "Lumina lumii" în inima Parisului îi adună împreună pentru închinare pe mai mulţi tineri iubitori de Dumnezeu. Sub înrumarea pastorului Teo Pribec care este ajutat de Daniel Todoran şi Aurel Goraş aceştia fac ca Parisul să vadă "ce n-a văzut Parisul până acum" - ginta latină îşi adună fiii pentru închinare înaintea lui Dumnezeu.
Un grup de laudă şi închinare excelent, o contribuţie impresionantă la serviciul bisericii din partea celor prezenţi mi-au lăsat o impresie minunată despre penticostalii români din Franţa. Veniţi aici din mai multe părţi ale ţării, Numele lui Cristos i-a unit şi pe pământ francez pe iubitorii de Dumnezeu. Părtăşia lor şi dorinţele lor după cele sfinte m-au motivat nespus de mult în slujire. A fost primul meu contact cu diaspora românească din Franţa dar acest contact mi-a lăsat impresia că şi la Paris te poţi simţi acasă între cei ce-l iubesc pe Domnul. Gazdele noastre, Nelu şi Mihaela Mărginean ne-au făcut şederea la Paris mai mult decât plăcută şi ne-au tratat regeşte. M-am întors cu gândul că dacă Parisului i-ar lipsi Biserica Penticostală "Lumina Lumii", Parisul n-ar mai fi Paris.